Обиљежавање завршетка пројекта успоставе Адресног регистра у опћини Неум - ФГУ

Новости преглед

Обиљежавање завршетка пројекта успоставе Адресног регистра у опћини Неум

29.11.2018 13:52

У Неуму је 28. новембра 2018. године одржана завршна презентација пројекта успоставе Адресног регистра у овој јединици локалне самоуправе.

У уводном дијелу присутнима се обратио начелник Опћине Неум госп. Живко Матушко те изразио задовољство довршетком овог пројекта и истакао велике користи које грађани и друге заинтересоване стране могу очекивати у будућности. Госп. Матушко је посебно захвалио представницима Федералне и Кантоналне управе за геодетске и имовинско – правне послове, које су кроз буџетска средства и кроз активности Шведског донаторског пројекта – ЦИЛАП у великој мјери помогле у имплементацији пројекта.

Директор Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове, госп. Жељко Обрадовић је у својем обраћању такођер изразио задовољство завршетком овог пројекта те упознао присутне са статусом проведбе ове иницијативе у Федерацији БиХ и представио будуће планове и активности Федералне управе.

Присутнима су се обратили и директорица ЦИЛАП пројекта, гђа. Анђа Зимић, изразивши задовољство резултатима пројекта који је подржан и донаторским средствима Краљевине Шведске, те госп. Иван Леско, директор Кантоналне геодетске управе.

Овом приликом су од стране ангажованих пружаоца услуга, али и службеника органа управе презентоване и методологије реализације пројекта. Пројекат је реализован кроз двије одвојене фазе, а резултовао је ажурном базом података о адресама те означеним свим улицама, трговима и објектима на територији опћине Неум.

Natrag