ОБИЉЕЖАВАЊЕ ЗАВРШЕТКА ПРОЈЕКТА УСПОСТАВЕ АДРЕСНОГ РЕГИСТРА ОПЋИНЕ ИЛИЏА - ФГУ

Новости преглед

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ЗАВРШЕТКА ПРОЈЕКТА УСПОСТАВЕ АДРЕСНОГ РЕГИСТРА ОПЋИНЕ ИЛИЏА

23.01.2019 10:16

У просторијама Опћине Илиџа је 22.01.2019. године одржана завршна презентација пројекта успоставе Адресног регистра у овој јединици локалне самоуправе. Успјешном имплементацијом пројекта доступна је евиденција за приближно 19.000 кућних бројева. Овом су приликом детаљно презентоване све фазе успоставе адресног регистра на простору Опћине Илиџа, а које су вршили представници различитих опћинских служби предвођени госп. Енесом Чорбом, уз стручни наџор и помоћ радне групе ЦИЛАП пројекта задужене за помоћ успостави Адресног регистра у ФБиХ.

Стање имплементације ове компоненте пројекта у Федерацији БиХ, предности као и будуће планове присутнима је презентовао координатор ЦИЛАП пројекта за Федерацију БиХ, госп. Денис Табучић.

Присутнима су се обратили и директорица ЦИЛАП пројекта, гђа. Анђа Зимић, директор Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове, госп. Жељко Обрадовић те начелник Опћине Илиџа, госп. Сенаид Мемић.

Директорица ЦИЛАП пројекта, госпођа Анђа Зимић је изразила задовољство обзиром да је донација Краљевине Шведске у великој мјери допринијела успјеху овог пројекта у Опћини Илиџа, те изразила наду за добром будућом сарадњом.

Директор Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове, госп. Жељко Обрадовић је у својем обраћању такођер изразио задовољство завршетком овог пројекта те упознао присутне са статусом проведбе ове активности унапређења сектора земљишне администрације у Федерацији БиХ и представио будуће планове и активности Федералне управе а које су од великог значаја и за Опћину Илиџа.

На крају свечаности је начелник Опћине Илиџа, госп. Сенаид Мемић изразио задовољство довршетком овог пројекта и истакнуо велике користи које грађани и друге заинтересоване стране могу очекивати у будућности. Посебно се захвалио представницима Федералне управе који су кроз активности Шведског донаторског пројекта – ЦИЛАП у великој мјери помогли у имплементацији пројекта адресног регистра те позвао на будућу сарадњу у другим кључним пројектима.

Natrag