ОБАВИЈЕСТ О ЈАВНОЈ РАСПРАВИ – ЗАВРШНА СЕСИЈА НАЦРТ ЗАКОНА О ГРАЂЕВИНСКОМ ЗЕМЉИШТУ У ФЕДЕРАЦИЈИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ - ФГУ

Новости преглед

ОБАВИЈЕСТ О ЈАВНОЈ РАСПРАВИ – ЗАВРШНА СЕСИЈА НАЦРТ ЗАКОНА О ГРАЂЕВИНСКОМ ЗЕМЉИШТУ У ФЕДЕРАЦИЈИ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

19.11.2020 12:23

Обавјештавамо заинтересовану јавност да су оба Дома Парламента Федерације БиХ прихватила текст Нацрта закона о грађевинском земљишту у Федерацији БиХ и својим закључцима устврдили да исти може послужити као основ за израду Приједлога закона.

Оба дома Парламента Федерације БиХ задужили су предлагаоца да у вези са овим

Законом организује и спроведе јавну расправу у трајању од 60 дана, те да приликом израде Приједлога закона узме у обзир све приједлоге, примједбе и сугестије изнесене у расправи, као и оне које су достављене или ће бити достављене у писаном облику.

Након што су одржане сесије у Мостару, Сарајеву, Бихаћу и Тузли, што је спроведено у сарадњи са Савезом опћина и градова Федерације БиХ, Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове, као обрађивач наведеног Нацрта закона, заказује завршну сесију у оквиру јавне расправе и позива све заинтересоване субјекте да се у тај процес активно укључе, те својим примједбама, сугестијама и приједлозима допринесу квалитети приједлога наведеног закона.

У циљу укључења шире јавности у процес јавне расправе Нацрт закона о грађевинском земљишту у Федерацији БиХ објављен је на њеб страници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, те се сви грађани и други заинтересовани субјекти позивају да се у тај процес активно укључе.

Коментари, приједлози, примједбе и сугестије на овај законски Нацрт могу се доставити до 07.12.2020. године, у писаном облику, на адресу: Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове, ул.Хамдије Крешевљаковића бр.96., 71 000 Сарајево или на е-маил адресе: управа@фгу.цом.ба и горан.бркиц@фгу.цом.ба

Напомињемо да ће обрађивач размотрити све раније у писаном облику примљене (поштом или преко е-маила) примједбе, приједлоге и сугестије, тако да сви они субјекти који су их раније доставили немају потребе то поновно чинити.

Заинтересовану јавност обавјештавамо да ће се завршна сесија Јавне расправе везане за Нацрт закона о грађевинском земљишту у Федерацији БиХ одржати дана 09.12.2020. године, са почетком у 10,00 сати, ул.Хамдије Крешевљаковића бр.96 Сарајево, у сједишту Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, сала за састанке у поткровљу.

Имајући у виду посебне околности узроковане пандемијом ЦОВИД-19 вируса и прописане епидемиолошке мјере завршној сесији јавне расправе непосредно, у сједишту Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, може приступити само ограничен број људи (7-8), због чега је осигуран линк за онлине приступ завршној сесији хттпс://меет.гоогле.цом/књн-укцт-дој

Све заинтересоване субјекте позивамо да искористе могућност онлине приступа овој завршној сесији, а све оне који намјеравају приступити непосредно у сали гђе ће се сесија одржавати молимо да такву своју намјеру због ограниченог простора и прописаних епидемиолошких мјера пријаве на е-маил адресу горан.бркиц@фгу.цом.ба или телефоном, на број: 033-586-066.  

Све заинтересоване позивамо да узму активно учешће у одржавању завршне сесије, с циљем квалитетне припреме приједлога наведеног закона.

Текст нацрта Закона о грађевинском земљишту Федерације БиХ можете преузети са сљедећег линка:

Natrag