Nastavak treninga skupine stručnjaka za upravljanje projektima - ФГУ

Новости преглед

Nastavak treninga skupine stručnjaka za upravljanje projektima

07.03.2014 16:40

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta, u razdoblju od 4. do 6. 3. 2014. godine, u Banjaluci je održana druga radionica na temu „Upravljanje projektima“.

Radionicu je vodio stručnjak iz Lantmäterieta Kent Nilsson, viši tehnički savjetnik u odjelu za međunarodne usluge Lantmäterieta.

Ovo je bio drugi od tri planirana treninga iz ove oblasti na kojem su nastavljene aktivnosti na unapređenju znanja skupine stručnjaka iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS u vođenju složenih projekata u okviru uprava.
Tijekom trajanja radionice korišteni su standardni obrasci i procedure definirane projektnim modelom PPS koji se koristi u Lantmäterietu.
Stručnjaci iz obje uprave su na konkretnim i planiranim projektima vježbali izradu projektnih dokumenata definiranih modelom (projektni plan, sporazum o angažiranju, lista aktivnosti, izvješće o statusu projekta) i ujedno ih prilagođavali konkretnim potrebama svojih uprava.

Zaključeno je da PPS model, uz određena prilagođavanja, može biti iskorišten kao osnova za projektno planiranje i sistematski pristup u vođenju projekata.

Natrag