Наставак пројекта обнове премјера на подручју опћине Илиџа - ФГУ

Новости преглед

Наставак пројекта обнове премјера на подручју опћине Илиџа

01.09.2022 21:53

У склопу наставка имплементације пројекта „Обнове премјера на подручју опћине Илиџа“ и Споразума о заједничком финансирању јавне набавке, извршено је потписивање Оквирног споразума за пружање услуга обнове премјера за катастарске опћине Блажуј, Бутмир, Храсница и Осијек. Истовремено је на основу Оквирног споразума потписан и први уговор за пружање услуга обнове премјера за почетак радова на двије катастарске опћине (Блажуј и Осијек).

Као најповољнији понудитељ изабран је конзорциј фирми Геобиро д.о.о. Коњиц и Геодет д.о.о. Сарајево. Потписивању Оквирног споразума и уговора присуствовали су директор Федералне управе за геодетске и имовинско – правне послове госп. Жељко Обрадовић, начелник опћине Илиџа госп. Нермин Музур и представник пружатеља услуга госп. Енес Јахић.

Наставком пројекта обнове премјера обухваћене су катастарске опћине и радови који за циљ имају успоставу нове, тачне и поуздане катастарске евиденције која ће се користити при успостави/замјени земљишне књиге.

У току 2022. године планирани су радови на припреми и аерофотограметријском снимању катастарских опћина Блажуј и Осијек док је за 2023. годину планиран почетак радова на катастарским опћинама Бутмир и Храсница. Оквирним споразумом предвиђен је завршетак свих радова на предметним катастарским опћинама најкасније до 31.12.2024. године.

Федерална управа и опћина Илиџа настављају успјешну сарадњу, како на обнови премјера тако и на другим пројектима које Федерална управа заједно са јединицама локалне самоуправе имплементира на подручју Федерације Босне и Херцеговине.

Natrag