НАЏОРНА МИСИЈА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ У ПОСЈЕТИ ФЕДЕРАЛНОЈ УПРАВИ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ - ФГУ

Новости преглед

НАЏОРНА МИСИЈА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ У ПОСЈЕТИ ФЕДЕРАЛНОЈ УПРАВИ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

08.05.2018 15:33

Наџорна мисија Свјетске банке заједно са тимом Организација за прехрану и пољопривреду-ФАО је у посјети Босни и Херцеговини, у оквиру којег у Федерацији Босне и Херцеговине борави у раздобљу од 08. до 10. маја 2018. године. Наџорну мисију Свјетске банке на челу с госп. Цамиллеом Боургуигноном су у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове дочекали Федерални министар правде госп. Мато Јозић, равнатељ Управе госп. Жељко Обрадовић и руководилац Јединице за проведбу Пројекта регистрације некретнина у ФБиХ госп. Неџад Пашалић.

Сврха посјете је преглед проведбе Пројекта регистрације некретнина, односно праћење напретка реализације и разматрање надолазећих активности у наставку успјешне проведбе Пројекта. Посебну позорност у Федерацији Босне и Херцеговине, су обратили на усаглашавање података између катастра и земљишних књига. Мисија се фокусирала и на одржавање и унапређење земљишно-књижног система, односно Стратегије информационе и комуникационе технологије земљишне књиге и катастра некретнина/земљишта Федерације Босне и Херцеговине за период 2018.-2028. година, за коју је расписан и конкурс. У ову активност укључени су и Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове и Федерално министарство правде. Мисија је такођер наставила са праћењем социјалног утицаја кроз пројекат хармонизације.

Делегација ће у оквиру ове мисије посјетити Опћински суд у Травнику, Земљишнокњижни уред, у циљу увида у активности на терену на усаглашавању података о некретнинама између катастра и земљишних књига. На састанку у опћинском суду ће суђеловати и надлежни из опћина Травник и Бусовача. Чланови Наџорне мисије Свјетске банке ће до краја посјете одржати више тематских састанака с представницима институција Федерације БиХ и Јединице за проведбу Пројекта регистрације некретнина у ФБиХ.

Natrag