НАЏОРНА МИСИЈА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ У ПОСЈЕТИ ФЕДЕРАЛНОЈ УПРАВИ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ - ФГУ

Новости преглед

НАЏОРНА МИСИЈА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ У ПОСЈЕТИ ФЕДЕРАЛНОЈ УПРАВИ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

28.02.2019 10:37

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је одржан састанак са представницима тима Свјетске Банке 27. и 28. фебруара 2019. године. Наџорну мисију Свјетске банке на челу с госп. Цамиллеом Боургуигноном је у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове дочекао директор Управе госп. Жељко Обрадовић и руководилац Јединице за проведбу Пројекта регистрације некретнина у Федерацији БиХ госп. Неџад Пашалић, заједно са свим упосленицима Јединице за имплементацију пројекта.

Сврха посјете је преглед проведбе Пројекта регистрације некретнина, односно разматрање надолазећих активности у наставку успјешне проведбе Пројекта. Током досадашње реализације пројекта 182 катастарске опћине су у потпуности хармонизоване, што је за 10 катастарских опћина више од планираног. Сачињена су и три извјештаја о социјалном мониторингу, завршена сва мапирања и локалне кампање за 255 катастарских опћина.

Добри резултати пројекта представљају квалитетну основу за додатно финансирање које је такођер разматрано током наџорне мисије. Разговарало се о економском оправдању за додатно финансирање, активностима које ће укључивати додатно финансирање, прилагодбама у оквиру пројектних резултата, прилагодбама трошкова и финансијском плану, финанцијским условима за додатно финансирање и трајању додатног финансирања.

На састанку је истакнуто да се активности одвијају сукладно усвојеним и усаглашеним плановима, те обострано задовољство досадашњим степеном реализације свих активности Пројекта регистрације некретнина.

Natrag