Наџорна мисија Свјетске Банке - ФГУ

Новости преглед

Наџорна мисија Свјетске Банке

04.04.2022 13:04

Представници Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове су 04. априла 2022. године у Сарајеву одржали састанак са представницима Свјетске Банке у оквиру наџорне мисије. Тема наџорне мисије је преглед Пројекта регистрације некретнина (РЕРП) Додатно финансирање (ДФ). Састанак је организован у хибридном формату.

Током надрзорне мисије ће се тим Свјетске банке састати са представницима имплементацијских агенција, Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове и Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове а теме састанака ће бити разматрање напретка са статусом имплементације пројектних активности у оквиру АФ, укључујући статус процеса реструктурирања пројекта, преглед прогреса у вези с кључним питањима идентификованих током претходне мисије у октобру 2021. те процјена утицаја пандемије ЦОВИД-19 на проведбу пројектних активности. У оквиру мисије је планиран и заједнички састанак представника Свјетске Банке са представницима Федералног министарства финансија и Федералног министарства правде.

Ваља напоменути да је Додатно финансирање (ДФ) одобрено од стране Извршног одбора Свјетске банке 5. марта 2020. године а циљ Пројекта је остао исти- пружање подршке развоју одрживог система регистрације некретнина с усклађеним земљишнокњижним и катастарским евиденцијама у урбаним подручјима и Федерације Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Natrag