Нацрт закона о грађевинском земљишту у Федерацији БиХ, Позив на учествовање у јавној расправи - ФГУ

Новости преглед

Нацрт закона о грађевинском земљишту у Федерацији БиХ, Позив на учествовање у јавној расправи

22.09.2020 14:54

Савез опћина и градова Федерације БиХ организира више сесија на којима ће се расправљати о Нацрту закона о грађевинском земљишту у Федерацији БиХ, што ова Управа као обрађивач изравно подупире и сматра врло важним доприносом широј јавној расправи као саставном дијелу у процесу припреме приједлога тога Закона.

Друга сесија одржат ће се на Илиџи, дана 30.09.2020. године (сриједа), са почетком у 11,00 сати, у хотелу Малак Регенцy, ул.Храсничка цеста бб., свакако уз поштивање свих епидемиолошких мјера и препорука.

Учесници расправе бити ће представници опћина и градова са простора четири кантона, чланови Савеза опћина и градова Федерације БиХ, али као обрађивач законског Нацрта, имајући у виду предмет регулације и надлежности кантона у области просторног уређења и градње, цијенимо да би представници надлежних кантоналних органа расправу умногоме обогатили, с чиме се Савез опћина и градова Федерације БиХ у потпуности сложио.

Стога Вас позивамо да на сесију која ће се у наведеном термину одржати на Илиџи пошаљете по једног или два представника вашег кантона, који имају компетенције у области некретнина опћенито, а посебно у подручју грађевинског земљишта и просторног уређења.

Унапријед захваљујемо на вашем одазиву и активном учествовању у јавној расправи. 

Нацрт Закона о грађевинском земљишту можете преузети са сљедећег линка:

Natrag