Најава посјете амбасадора Краљевине Шведске Федералној управи за геодетске и имовинско-правне послове - ФГУ

Новости преглед

Најава посјете амбасадора Краљевине Шведске Федералној управи за геодетске и имовинско-правне послове

29.11.2016 14:54

Новоименовани амбасадор Краљевине Шведске у Босни и Херцеговини Андерс Хагелберг посјетиће Федералну управу за геодетске и имовинско-правне послове (Марка Марулића бр. 2 - зграда Унипромета) 2. децембра 2016. године. Циљ посјете је упознавање са тренутним активностима ове институције, с посебним акцентом на реализацији пројекта „Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у БиХ – ЦИЛАП“ .

Овај пројекат је од изузетне важности за сектор земљишне администрације у Босни и Херцеговини, а финансира се средствима Владе Краљевине Шведске. Реализација пројекта је почела2013. године и трајаће до 2019. године. За потребе реализације пројекта Влада Краљевине Шведске издвојиће око 6 милиона евра. Битно је истакнути активности у вези са успостављањем адресног регистра, процјеном вриједности некретнина, гравиметријским мјерењима, дигиталним архивом, едукацијом. Коначни циљ пројекта је изградња капацитета ентитетских управа за геодетске и имовинскоправне послове, пријенос знања, повећавање учинковитости и поузданости процеса земљишне администрације у Босни и Херцеговини, а наведено би требало допринијети бржем и ефикаснијем економском и друштвеном развитку, одрживом тржишту, кориштењем некретнина, као и приступању Босне и Херцеговине Европској унији у коначници.

Састанак у просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове ће почети у 10.00 сати, у 11.00 сати је планирана конференција за медије, на којој ће амбасадор Краљевине Шведске Андерс Хагелберг и директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Жељко Обрадовић дати изјаве и одговарати на питања новинара.

Natrag