Најава интернет-презентације земљишнокњижних података - ФГУ

Новости преглед

Најава интернет-презентације земљишнокњижних података

26.01.2017 14:17

Задовољство нам је најавити интернет-презентацију земљишнокњижних података свих општинских судова – земљишнокњижних канцеларија у Федерацији БиХ,која ће се одржати у понедјељак, 30. 1. 2017. године, у Сарајеву.

Земљишнокњижни подаци у Федерацији БиХ се 30. 1. 2017. године званично објављују на Интернету, на веб-страници: www.e-grunt.ba. Јавност ће имати могућност увида у земљишнокњижне податке на основу броја парцеле и броја земљишнокњижног улошка, те могућност праћења статуса предмета у земљишнокњижној канцеларији.

Сви подаци су информативног карактера, а све активности у вези са објављивањем катастарских и земљишнокњижних података су регулисане и у складу су са Законом о заштити личних података.

Подаци земљишнокњижног софтвера Е-грунт су централизовани за све општинске судове у Федерацији БиХ. Објављивањем земљишнокњижних података на Интернету грађани ће имати увид у 1,46 милиона земљишнокњижних уложака.

У оквиру Пројекта регистрације некретнина (РЕРП), период 2013. – 2018. године, завршена је дигитализација уложака и у земљишнокњижним канцеларијама општинских судова у Лукавцу, Тузли и Јајцу, тако да је земљишна књига у Федерацији БиХ у потпуности дигитализована крајем 2015. године.

Natrag