Studijska posjeta Švedskoj - ФГУ

Новости преглед

Studijska posjeta Švedskoj

27.08.2015 16:11

У оквиру пројекта “Изградња капацитета за унапређење земљишне администрације и процедура у Босни и Херцеговини”, те у организацији Државне геодетске управе Краљевине Шведске ''Лантматериет'', у периоду од 1. до 4. септембра 2015. године планирана је студијска посјета Шведској за представнике обају домова Парламента Федерације Босне и Херцеговине те г. Мату Јозића, министра правде ФБиХ.

Државна геодетска управа за мапирање, катастар и земљишну регистрацију Краљевине Шведске „Лантмäтериет“ је једна од најстаријих катастарских агенција у свијету и постиже значајне резултате у ажурности својих евиденција и истовремено је јако присутна у реализацији разних међународних пројеката. Надлежне институције у Босни и Херцеговини у провођењу реформе земљишне администрације, а понајвише приликом израде правног оквира и законских рјешења којима је уређена област земљишне администрације, су вођене примјерима Краљевине Шведске с обзиром на то да је једна од најуређенијих земаља у тој области и има традицију дугу око 400 година.

Током студијске посјете представницима Парламента Федерације Босне и Херцеговине, министру правде и директору Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове биће представљена ИТ достигнућа, правни оквири и законска рјешења којима је уређена област земљишне администрације у Краљевини Шведској те како учинковита земљишна администрација утјече на економски и друштвени развој.

Natrag