Informacija o sastanku u Zagrebu - ФГУ

Новости преглед

Informacija o sastanku u Zagrebu

21.02.2014 16:47

U Zagrebu (Republika Hrvatska) je u okviru priprema za kreiranje projekta IMPULS 19. 2. 2014. godine održan sastanak ravnatelja katastarskih agencija iz regije s predstavnicima Lantmäterieta (švedska agencija za katastar i kartografiju).

Projekt IMPULS će biti financiran sredstvima Vlade Kraljevine Švedske, a tiče se pomoći katastarskim agencijama u sektoru infrastrukture prostornih podataka.

Na sastanku se razgovaralo o svim aktivnostima koje će biti obuhvaćene projektom i postignut je visok stupanj usuglašenosti oko svih aktivnosti, komponenti i upravljanja projektom. Tijekom mjeseca ožujka predstavnici Lantmäterieta će posjetiti sve katastarske agencije u regiji kako bi se detaljnije upoznali sa strukturom svih zemljišnih institucija u regiji, statusom infrastrukture prostornih podataka i kapacitetima katastarskih agencija.

Do kraja ožujka izradit će se završno izvješće, koje će biti poslano predstavnicima SIDA-e (švedska vladina organizacija) i očekuje se da će projekt startati početkom svibnja. U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sastanku su prisustvovali ravnatelj Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja Nedžad Pašalić.

Natrag