ИМПУЛС РАДИОНИЦА - ФГУ

Новости преглед

ИМПУЛС РАДИОНИЦА

20.10.2016 13:01

У Албанији, Драч, је у периоду од 18. до 20. 10. 2016. године одржана ИМПУЛС радионица. На почетку радионице присутнима се поздравним говором обратила актуелна министрица за иновације и јавну управу Албаније Милена Харито. Након поздравног говора експерти ИМПУЛС пројекта су одржали презентацију “Увод у радионицу и разумијевање ИПП-а”, а македонски Кризни менаџмент је презентовао кориснички поглед на резултате првог јуз кејс (use case) ИМПУЛС пројекта. Такође је презентован и нови пројект „BestSDI“, чији је координатор Геодетски факултет Универзитета у Загребу.

Потом је настављено с радом који је организован у двије групе. У једној групи су се обрађивали задаци везани за успостављање националних каталога метаподатака, а у другој улога координатора и начин на који треба проводити национални ИПП.

Другог дана радионице су, такође, формиране двије групе које су обрађивале проблеме у пракси везано за чување података и мрежне сервисе, валидацију метаподатака, преконфигурацију виртуалне примјене за мрежне сервисе, те провођење стратегије ИПП-а и доношења потребних подзаконских аката.

Трећи дан радионице је био посвећен раду с националним координаторима ИМПУЛС пројекта.

ИМПУЛС радионици су у име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове присуствовали Амира Бабић, Денис Табучић, Недим Хаџиосмановић и доц. др Слободанка Кључанин (национална координаторица ИМПУЛС пројекта).

Natrag