ГОДИШЊА СКУПШТИНА ЕУРОГЕОГРАФИКСА - ФГУ

Новости преглед

ГОДИШЊА СКУПШТИНА ЕУРОГЕОГРАФИКСА

04.10.2017 08:31

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, gosp. Željko Obradović sa predsjednicom EuroGeographicsa, gđom.  Ingrid Vanden Berghe

Редовна годишња скупштина Еурогеографикса одржана је од 1. до 3. октобра 2017. године у Бечу (Аустрија). Домаћин овогодишње скупштине била је геодетскa управа Републике Аустрије - Bundesamt fur Eich-und Vermessungsnjesen (БЕВ).

На самом почетку све чланове је поздравила и пожељела добродошлицу предсједница Еурогеографикса гђа Ингрид Ванден Берге, потом се присутнима обратио домаћин скупа г. Вернер Хофман, директор аустријске геодетске управе, а скупштину је отворио замјеник министра науке, истраживања и привреде Републике Аустрије г. Матиас Тсцхирф.

Главне теме у оквиру овогодишње скупштине односиле су се на утицај најновијих технологија и њихову примјену у контексту сигурности података. Одржан је и округли сто на којем су се тражили одговори на најактуелнија питања из домена утицаја најновијих технологија.

Усвојена је и Стратегија Еурогеографикса за период 2017. - 2020., затим Извјештај о раду Управног одбора, као и финансијски документи. Изабрана су и два нова члана Управног одбора за сљедећи двогодишњи период.

Сљедећа редовна годишња скупштина одржаће се идуће године у Прагу (Република Чешка). Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове је чланица Еурогеографикса од 2006. године, а овогодишњој скупштини је присуствовао директор Управе г. Жељко Обрадовић.

 

Natrag