Geodetski dan Slovenije - ФГУ

Новости преглед

Geodetski dan Slovenije

04.03.2016 22:44

У организацији Савеза геодетских друштава и Цељског геодетског друштва, а под високим покровитељством предсједника Словенија г. Борута Пахора, 3. и 4. марта 2016. године одржан је 44. Геодетски дан Словеније.

Овом пригодом, првог дана сусрета, у част Руђера Бошковића организована је свечана Академија у поводу 5. Европског дана геодета. Бројним учесницима и гостима обратио се предсједник Савеза геодетских друштава Словеније Блаж Мозетић, а предсједник Међународне картографске асоцијације (ИЦА) Мено-Жан Крак одржао је презентацију о улози картографије у креирању просторних података.

У пригоди отварања 44. Геодетског дана Словеније учеснике је поздравио предсједник Савеза геодетских друштава Словеније Блаж Мозетић, а потом начелник општине Лашко Франц Здолшек, директор Геодетске управе Словеније Антон Купиц и предсједник Цељског геодетског друштва Рафко Бохак.

Одржано је низ занимљивих предавања и презентација, а на концу и округли сто о улози просторних података у развоју друштва.

Међу бројним гостима, а на позив директора Геодетске управе Словеније и предсједника Савеза геодетских друштава, сусретима је присуствовао и директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове Жељко Обрадовић.

Natrag