Генерална скупштина Еурогеографикса 2020. године у Босни и Херцеговини - ФГУ

Новости преглед

Генерална скупштина Еурогеографикса 2020. године у Босни и Херцеговини

29.05.2017 12:19

Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове ће 2020. године бити домаћин Генералне скупштине Еурогеографикса – европске асоцијације националних агенција надлежних за картографију, катастар и регистрацију некретнина. Та одлука је потврђена на састанку Управног одбора Еурогеографикса, одржаног у мају 2017. године у Бриселу. На састанку је такође одлучено да ће у наредним годинама градови домаћини Генералне скупштине бити Праг, Чешка, за 2018. годину, те Лондон, Велика Британија, за 2019. годину.

Годишња скупштина Еурогеографикса је прилика да се окупе руководства свих надлежних европских картографских и катастарских агенција, као и представници других европских организација које имају значајан утицај на пољу геоинформација.

Еурогеографикс је организација са сједиштем у Бриселу, основана 2001. године, а тренутно има преко 60 чланова из више од 45 европских земаља. Еурогеографикс блиско сарађује са Европском комисијом и Европским парламентом, подржавајући имплементацију бројних иницијатива и пројеката.

Одлука да се Федералној управи за геодетске и имовинско-правне послове повјере домаћинство и организација једног од највећих догађаја током 2020. године свакако је велико признање за дугогодишње активно учешће и праћење радаЕурогеографикса.

Natrag