ДРУГА НАЦИОНАЛНА РАДИОНИЦА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА - ФГУ

Новости преглед

ДРУГА НАЦИОНАЛНА РАДИОНИЦА ИМПУЛС ПРОЈЕКТА

14.11.2016 08:55

У оквиру ИМПУЛС пројекта у Сарајеву, у хотелу Холидеј, је 11. новембра 2016. године одржана друга национална радионица на тему “Стратегија инфраструктуре просторних података у ФБиХ - очекивања и обавезе”. Домаћин догађаја била је Федерална управа за геодетске и имовинско-правне послове.

Радионицу је отворио директор Управе г. Жељко Обрадовић те одржао прикладну уводну презентацију. Осим презентације директора Управе, присутни су такође имали прилику упознати се сa радом ИПП-а Републике Хрватске. Циљ одржавања радионице био је упознати присутне сa инфраструктуром просторних података, њезиним елементима те планираним активностима имплементације у ФБиХ. Презентацијама експерата ангажованих на пројекту, те дјелатника Управе, представљене су опште информације о ИМПУЛС пројекту и европској ИНСПИРЕ директиви.

Из корисничког угла, инфраструктуру просторних података су презентовали представници Агенције за водно подручје Јадранског мора, Агенције за слив ријеке Саве, Дирекције за цесте ФБиХ, Федералног завода за статистику, Завода за геологију и Хидрометеоролошког завода.

Учесници радионице били су представници релевантних министарстава, управа и агенција федералног и кантоналног нивоа власти те јавних предузећа. У име Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове радионицу су организовали те одржали презентације: гђа Слободанка Кључанин, г. Томислав Томић, г. Недим Хаџиосмановић, г. Никола Цвјетковић и гђа Амира Бабић.

Sve prezentacije održane na radionici možete preuzeti овдје.

.

Natrag