ДОНАТОРСКИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ПРОЈЕКАТА И ПРЕДСТАВНИКА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ - ФГУ

Новости преглед

ДОНАТОРСКИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА ПРОЈЕКАТА И ПРЕДСТАВНИКА СВЈЕТСКЕ БАНКЕ

07.11.2018 10:02

У просторијама Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове је 6. новембра 2018. године одржан донаторски састанак с представницима Свјетске банке на којем су учествовали представници пројекта ЦИЛАП и норвешког пројекта, представница Европске комисије у БиХ, представник Шведске Амбасаде у Сарајеву и представници ентитетских управа за геодетске и имовинско-правне послове на челу са директорима.

Присутнима се најприје обратио директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове госп. Жељко Обрадовић те их информисао о тренутачним актуелностима и активностима везаним за пројекте.

Гђа Анђа Зимић, директорица ЦИЛАП пројекта, је истакла позитивна искуства и примјере у сарадњи с ентитетским управама те навела како је дугорочни циљ пројекта учинити земљишну администрацију ефикаснијом и сигурнијом. Информисала је присутне о резултатима свих шест компоненти пројекта те представила позитивне резултате недавне евалуације.

Представница Европске комисије у Босни и Херцеговини, гђа Џенита Полић информисала је присутне о пројектима финансираним из фондова Европске уније а особито се осврнула на пројекат ЛИДАР, чија је документација тренутно на разматрању у Бриселу, а након разматрања би се требало отпочети са израдом пројектне документације.

Представница Норвешке геодетске управе, гђа Мариа Лодин је информисала присутне о проведби норвешког пројекта који пружа подршку управама у развоју софтвера за дигитални архив те хардверску и стручну подршку.

На крају састанка је вођа тима наџорне мисије Свјетске Банке госп. Цамилле Боургуигнон захвалио свим представницима пројеката на презентацијама те истакао да је ова наџорна мисија јако квалитетна и са добрим крајњим резултатом, а директор Федералне управе за геодетске и имовинско-правне послове, госп. Жељко Обрадовић је захвалио свим донаторима на доброј сарадњи и досадашњој помоћи.

Natrag