Zaključci VIII. Regionalne konferencije o katastru i infrastrukturi prostornih podataka - FGU

Novosti pregled

Zaključci VIII. Regionalne konferencije o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

17.06.2015 16:23

Priština, 16. – 17. lipnja 2015.

 

Zaključci VIII. Regionalne konferencije o katastru i

infrastrukturi prostornih podataka

 

  1. Sudionici konferencije izražavaju zahvalnost na odlično organiziranoj VIII. Regionalnoj konferenciji o katastru i infrastrukturi prostornih podataka. Posebna zahvalnost se izražava Katastarskoj agenciji Kosova i ravnatelju Muratu Mehi.
  2. Sudionici konferencije ističu zadovoljstvo postignutim rezultatima u katastarskom sektoru i infrastrukturi prostornih podataka.
  3. Imajući u vidu nedostatak financijskih sredstava za realizaciju krucijalnih projekata i aktivnosti, sudionici ističu potrebu daljnjeg angažiranja donatorskih i po mogućnosti kreditnih sredstava.
  4. Sudionici ističu zahvalnost predstavnicima donatora na razumijevanju potreba katastarskih agencija regije i očekuju nastavak potpore u realizaciji budućih projekata.
  5. Naglašeno je zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom IMPULS projekta i istaknuta kvalitetna suradnja Lantmäterieta, DGU-a i katastarskih agencija – korisnica projekta.
  6. Analizirajući trenutačnu strukturu katastarskog i zemljišnoknjižnog sektora u regiji, sudionici su suglasni da je efektnije rješenje imati jednu instituciju odgovornu za evidenciju nekretnina i evidenciju vlasništva.
  7. Potreban je nastavak suradnje s međunarodnim organizacijama i kreiranje usuglašenih stajališta i nastupa.
  8. Sljedeća regionalna konferencija će se održati u Republici Hrvatskoj (početkom lipnja 2016. godine).

direktori/ravnatelji regionalnih agencija/uprava

Natrag