Zajednička radionica i početak rada na arhitekturi i tehničkim zahtjevima za IT sustav digitalnog arhiva - FGU

Novosti pregled

Zajednička radionica i početak rada na arhitekturi i tehničkim zahtjevima za IT sustav digitalnog arhiva

09.10.2014 09:05

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta, a u suradnji s norveškim projektom, u razdoblju od 30. 9. do 2. 10. 2014. godine u Sarajevu je održana radionica s ciljem upoznavanja radnih skupina geodetskih uprava s poslovnim procesima, modelima i bazama podataka digitalnog arhiva, a u svrhu pružanja adekvatne potpore predstojećim aktivnostima na definiranju arhitekture i tehničkim zahtjevima za IT sustav digitalnog arhiva.

Radionicu su vodili prof. dr. Göran Samuelsson, viši predavač o arhiviranju i informatičkim znanostima na Sveučilištu u Švedskoj, kao i stručnjaci Lantmäterieta Kristina Bwire Lund i Torbjörn Porsander.

U okviru radionice održani su i prvi sastanci stručnjaka iz Švedske s prof. dr. Zdravkom Galićem, konzultantom ispred norveškog projekta za izradu arhitekture sustava i tehničkih zahtjeva za IT sustav digitalnog arhiva. Sastanku su, također, prisustvovali Maria Lodin, predstavnica norveškog projekta, i ravnateljica CILAP projekta Anđa Zimić.

Cilj radionice i sastanaka je bilo usuglašavanje načina rada i suradnje između dva projekta u vezi s razvojem digitalnog arhiva, kao i definiranje načina na koji će geodetske uprave najučinkovitije podržati rad konzultanata na izradi arhitekture budućeg IT sustava digitalnog arhiva.

Natrag