Usvojen novi Pravilnik o unutarnjem ustroju Federalne uprave - FGU

Novosti pregled

Usvojen novi Pravilnik o unutarnjem ustroju Federalne uprave

18.10.2019 08:09

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 195. redovitoj sjednici održanoj u Sarajevu 17.10.2019. godine usvojila novi tekst Pravilnika o unutarnjem ustroju Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove. Vlada je tekst Pravilnika na prijedlog Federalne uprave usvojila nakon pribavljenih mišljenja i suglasnosti drugih nadležnih upravnih organa.

Novi Pravilnik o unutarnjem ustroju kreiran je i usvojen kako bi se osigurala odgovarajuća organizacijska struktura za realizaciju niza aktivnosti i projekata koji su od suštinske važnosti za sektor zemljišne administracije i gospodarstvo u cjelini, financiranim donatorskim, kreditnim, proračunskim i drugim sredstvima.

Usvajanjem Pravilnika u Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko pravne poslove su pored ranije postojećih organizacijskih jedinica osigurane i organizacijske jedinice u čijoj će nadležnosti biti provedba projekata iz Programa javnih investicija Federacije BiH, Infrastrukture prostornih podataka Federacije BiH (IPP FBiH) te instucionalne i međunarodne suradnje iz nadležnosti Uprave.

Natrag