UKLJUČENJE NOVIH OPĆINA U SUSTAV ADRESNOG REGISTRA FBiH - FGU

Novosti pregled

UKLJUČENJE NOVIH OPĆINA U SUSTAV ADRESNOG REGISTRA FBiH

27.02.2018 11:00

U organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i CILAP projekta 26. veljače 2018. godine je održan radni sastanak kojim je započela implementacija sustava Adresnog registra u općinama Kladanj i Olovo. Na sastanku su sudjelovali predstavnici svih službi koje će izravno ili neizravno sudjelovati u aktivnostima koje se provode kroz ovaj projekt.

Održana je i prigodna prezentacija vezana za relevantne projektne aktivnosti od strane koordinatorice radne skupine za uspostavu Adresnog registra u FBiH gđe. Željke Kolobarić. Prezentirani su koraci koji bi trebali uslijediti na polju uspostave Adresnog registra, tj. izrada poligona ulica, kao i usvajanje općinskih odluka o adresnom sustavu, a prisutni su upoznati su sa ugovornim obvezama i fazama uspostave Adresnog registra. Također je prezentirana i aplikacija za uspostavu i vođenje adresnog registra.

Na kraju sastanka istaknute su prednosti koje će uspostava adresnog registra donijeti spomenutim općinama. Krajnji cilj CILAP projekta je uvođenje jedinstvenog sustava za vođenje adresnog registra, čime bi dobili vođenje adresa na jedinstven, funkcionalan i uređen način, sa prikupljanjem svih podataka u centralnu bazu, kao i aktivan rad na određivanju kućnih brojeva, naselja i ulica.

U implementaciju Adresnog registra u Federaciji BiH trenutno je uključeno 65 jedinica lokalne samouprave.

Natrag