TREĆI OKRUGLI STOL U TUZLI NA TEMU "ZAKON O STVARNIM PRAVIMA - RAZMJENA ISKUSTAVA, METODOLOGIJA RADA TE UJEDNAČAVANJE PRAKSE" - FGU

Novosti pregled

TREĆI OKRUGLI STOL U TUZLI NA TEMU "ZAKON O STVARNIM PRAVIMA - RAZMJENA ISKUSTAVA, METODOLOGIJA RADA TE UJEDNAČAVANJE PRAKSE"

09.04.2015 13:33

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta u Tuzli je 8. 4. 2015. godine održan nastavak okruglog stola posvećen Zakonu o stvarnim pravima, u cilju razmjene iskustava te usuglašavanja metodologije rada i ujednačavanja prakse.

Radionicu je otvorio gosp. Goran Brkić, pomoćnik direktora za Sektor za imovinskopravne poslove, a vodili su je lokalni moderatori gosp. Duško Medić, sudac Ustavnog suda Republike Srpske, i gđa Larisa Velić, profesorica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zenici. Metoda, odnosno način rada bili su interakcija i neposredan razgovor, odnosno diskusija sudionika iz oba entiteta kako bi se uočili problemi i predložila valjana rješenja.

Rezultat okruglih stolova bit će zaključci i prijedlozi na osnovi kojih će doći do ujednačavanja prakse, kao i, ukoliko bude bilo potrebe, pokretanja inicijativa za promjenu ili dopunu zakona.

Održavanje sljedećeg okruglog stola planirano je u Mostaru, a zatim i Trebinju, a ako bude prilike, i u drugim gradovima zbog velike zainteresiranosti za temu. 

Natrag