Susret geodetskih uprava - FGU

Novosti pregled

Susret geodetskih uprava

29.05.2014 14:22

U razdoblju od 28. do 30. svibnja 2014. godine u Trebinju je organiziran tradicionalni susret geodetskih uprava iz BiH i Republike Hrvatske na kojem su ove godine osim predstavnika Državne geodetske uprave Republike Hrvatske, Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS-a, te predstavnika CILAP projekta, sudjelovali i predstavnici Republičkog geodetskog zavoda Republike Srbije.

Tema susreta bila je ,,Razmjena iskustava na održavanju katastra i sudjelovanje u međunarodnim projektima“, a budući da je susretu prethodila radionica u okviru CILAP projekata, na kojoj su razrađeni nacrti strategija komunikacije obje entitetske geodetske uprave iz BiH, iskorištena je prilika da se rukovodstvu prezentira urađeno, što bi za konačan cilj imalo daljnje usuglašavanje teksta i njegovo usvajanje.

Naime, izrada Strategije komunikacije Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove dio je izražene potrebe za poboljšanjem komunikacije s javnošću u cilju unapređenja rada Uprave, kao i razumijevanja djelatnosti od strane internih i eksternih suradnika i kompletne javnosti.

Sudionici susreta su tijekom radnog dijela, također, upoznati s projektima evidencije i registracije nekretnina u regiji kroz prezentacije koje su izlagali predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Državne geodetske uprave RH.

Na kraju susreta iskazano je zadovoljstvo urađenim te je iskazana želja za daljnjom, budućom suradnjom, odnosno razmjenom iskustava i znanja iz oblasti zemljišne administracije između nadležnih regionalnih geodetskih institucija.
Domaćin ovog susreta bila je Republička uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove RS-a.

Natrag