Studijska posjeta radne grupe za digitalni arhiv – CILAP projekt - FGU

Novosti pregled

Studijska posjeta radne grupe za digitalni arhiv – CILAP projekt

22.05.2013 14:22

Tijekom prošlog tjedna, 12. – 17.5.2013. godine, predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove te Republičke geodetske uprave Republike Srpske otputovali su na studijsko putovanje i edukaciju te su posjetili i sjedište državne geodetske uprave Kraljevine Švedske – Lantmäteriet u Gävleu.

Uposlenici obje uprave su na ovaj način došli do izuzetno značajnih iskustava i sposobnosti na polju uspostave digitalnog arhiva te njegove svakodneve upotrebe u administrativnim i poslovnim procesima.

Pored posjete sjedištu državne geodetske uprave Kraljevine Švedske, predstavnici obje uprave su također imali privilegiju posjetiti Nacionalni arhiv Kraljevine Švedske (Härnösand) te MKC centar za skeniranje i digitalizaciju analognih dokumenata (Fränsta) koji je bez sumnje među vodećima na svijetu u spomenutom području djelatnosti.

Studijska posjeta dio je CILAP twinning projekta u Bosni i Hercegovini, koji se odnosi na izgradnju kapaciteta za poboljšanje upravljanja zemljištem i rada u području izmjere i zemljišne administracije.

Natrag