STRUČNI SUSRET PREDSTAVNIKA GEODETSKIH UPRAVA IZ REPUBLIKE HRVATSKE I BOSNE I HERCEGOVINE - FGU

Novosti pregled

STRUČNI SUSRET PREDSTAVNIKA GEODETSKIH UPRAVA IZ REPUBLIKE HRVATSKE I BOSNE I HERCEGOVINE

27.10.2017 08:42

Stručni susret geodetskih uprava iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine održan je 26. i 27. listopada 2017. godine u Metkoviću. Nakon šestogodišnje pauze nastavljena je tradicija održavanja stručnih susreta Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske.

Prisutnima se najprije obratio domaćin susreta ravnatelj Državne geodetske uprave Republike Hrvatske gosp. Damir Šantek, koji je izrazio zadovoljstvo glede ponovnog okupljanja geodetskih uprava, te otvorio stručni dio susreta. Posebno se na prisutnosti zahvalio gosp. Anti Vladimiru, voditelju Odsjeka za katastar nekretnina Grada Metkovića, te gđi Katji Bego, pročelnici Područnog katastarskog ureda u Dubrovniku. Predstavio je i suradnike iz Državne geodetske uprave RH: gosp. Marinka Bosiljevca, višeg savjetnika u Kabinetu ravnatelja, gđu Katju Kečević, načelnicu Sektora za financijske poslove, gđu Ivanu Medarić, tajnicu Kabineta ravnatelja, gđu Dijanu Dudok, načelnicu za pravne poslove, gosp. Nikolu Vučića, načelnika Sektora za katastarske programe i posebne registre, te gđu Irenu Mladić, službenicu za katastar nekretnina.

Ravnatelj Republičke geodetske uprave RS gosp. Miloš Komljenović je također pozdravio prisutne te kratko predstavio ustrojstvo Republičke geodetske uprave RS i zakonodavni okvir. Predstavnici Republičke uprave ovoga puta su bili gosp. Vojin Bera, pomoćnik ravnatelja za kadrovske i opće poslove, gđa Milena Josipović, voditeljica Odsjeka za digitalni arhiv, gosp. Darko Mišković, savjetnik ravnatelja, i gosp. Rajko Božić, pomoćnik ravnatelja za katastar i geodetske poslove.

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović je također pozdravio sve prisutne i predstavio svoje suradnike, sudionike susreta: gosp. Eldina Đonlagića, pomoćnika ravnatelja za izmjeru, kartografiju i komasaciju, gđu Antoniju Sikimić, pomoćnicu ravnatelja za katastar, gosp. Nedžada Pašalića, pomoćnika ravnatelja za geoinformatiku, gosp. Gorana Brkića, pomoćnika ravnatelja za imovinsko-pravne poslove, te gđicu Ninu Tavru, zaposlenicu u Uredu ravnatelja.

Stručni dio susreta je započeo prezentacijom gđe Dijane Dudak na temu „Organizacijsko ustrojstvo i zakonodavni okvir Državne geodetske uprave RH“. Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović je predstavio aktivnosti Federalne geodetske uprave te aktualne projekte, a gosp. Nedžad Pašalić je predstavio katastarski informacijski sustav u Federaciji BiH.

Gosp. Darko Mišković je upoznao prisutne s projektima koji se implementiraju u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, s posebnim osvrtom na „Projekt registracije nekretnina“, a aktualne projekte u Državnoj geodetskoj upravi RH je predstavio gosp. Nikola Vučić. To je ujedno bila i posljednja prezentacija u sklopu prvog dana stručnog susreta.

Drugog dana susreta sudionici susreta su imali priliku vidjeti i upoznati se s radom Katastarskog ureda u Metkoviću te muzej „Narona“ u Sv. Vidu. Organiziran je i fotosafari lađom rijekom Neretvom, čime je i završen ovogodišnji susret geodetskih uprava. Sljedeći susret geodetskih uprava Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske održat će se 2018. godine u Bosni i Hercegovini.

Natrag