SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA CILAP PROJEKTA - FGU

Novosti pregled

SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA CILAP PROJEKTA

15.06.2015 10:42

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, u četvrtak, 11. 6. 2015. godine, održana je sjednica Upravnog odbora CILAP projekta, koji se financira donatorskim sredstvima Kraljevine Švedske.

U prvom dijelu sjednice prezentirane su aktivnosti CILAP projekta koje su provedene tijekom 2015. godine, te se razgovaralo o postignutim rezultatima i stečenim iskustvima. Drugi dio sjednice je protekao u razgovorima o nastavku provedbe CILAP projekta (druga faza), nakon čega su ravnatelji uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i Federacije BiH predstavnicima Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini predali zajednički prijedlog aktivnosti za nastavak CILAP projekta za razdoblje 2016. – 2019. godine.

Sjednici su u ime Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini prisustvovali savjetnica za razvojnu suradnju Marie Bergstrom i lokalni menadžer portfelja Nedim Bukvić, u ime Läntmaterieta (geodetska uprava Kraljevine Švedske) sjednici je prisustvovao glavni ravnatelj Bengt Kjellson, a u ime CILAP projekta sjednici su prisustvovali ravnateljica projekta Anđa Zimić i konzultant Dejan Jeremić. U ime Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a sjednici su prisustvovali ravnatelj Miloš Komljenović i savjetnik ravnatelja Darko Mišković, dok su u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sjednici prisustvovali ravnatelj Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja Nedžad Pašalić.

Sjednici je također prisustvovala Maria Lodin, viša savjetnica ispred Centar za imovinska prava i razvoj Kartografske uprave Kraljevine Norveške, što je omogućilo održavanje projektnog sastanka na kojem se razgovaralo o rezultatima provedbe donatorskog projekta Javne službe za tržište nekretnina i europske integracije, koji se financira sredstvima Kraljevine Norveške. Dodatno se razgovaralo o nastavku provedbe i budućim aktivnostima koje bi bile urađene u nastavku navedenog projekta, koji je predviđen za razdoblje 2016. – 2019. godine.

Svi sudionici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom provedbom CILAP projekta, te su podržali njegovu daljnju provedbu i nastavak uspješne suradnje Kraljevine Švedske i Bosne i Hercegovine na unaprjeđenju zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini.

Natrag