Sastanak upravnog odbora CILAP projekta - FGU

Novosti pregled

Sastanak upravnog odbora CILAP projekta

19.05.2013 14:25

U Sarajevu je 14. 5. 2013. godine održan sastanak Upravnog odbora projekta “Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“.

Sastanku su prisustvovali:

- gosp. Bengt Kjellson, generalni direktor Lantmäterieta (švedska uprava za kartografiju, katastar i upis prava);
- gosp. Željko Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine;
- gosp. Dragan Macanović, pomoćnik ravnatelja Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske;
- gosp. Pelle Persson, savjetnik u Veleposlanstvu Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini;
- gosp. Nedim Bukvic, nacionalni programski službenik u Veleposlanstvu Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini;
- gđa Anđa Zimić, direktorica projekta ispred Lantmäterieta;
- gosp. Darko Mišković, koordinator projekta ispred Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske;
- gosp. Nedžad Pašalić, koordinator projekta ispred Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine.
Sastanak je organizirao i vodio Tim za upravljanje projektom, koji čine direktorica i dva koordinatora projekta.
Glavna tema sastanka bila je pregled i odobrenje Uvodnog izvješća i detaljnog Godišnjeg radnog i vremenskog plana projekta za 2013. godinu.
Uvodno izvješće je predstavila direktorica projekta. S posebnom pažnjom predstavljeni su dijelovi izvješća koji daju odgovor na zahtjeve koje je postavilo Veleposlanstvo Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, a u vezi s utjecajem projekta na razvoj zemljišne administracije u BiH, dugoročnim rezultatima i indikatorima.
Članovi Upravnog odbora su izrazili svoje zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na realizaciji projekta, kao i sadržajem Uvodnog izvješća te su dali svoje odobrenje za njegovo slanje Veleposlanstvu Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini.
Sudionici sastanka su iskoristili priliku i da prisustvuju radionici projekta u vezi s procjenom vrijednosti nekretnina, koja je održana u Sarajevu u razdoblju od 12. do 15. 5. 2013. godine.

Natrag