SASTANAK U OPĆINI RAVNO - FGU

Novosti pregled

SASTANAK U OPĆINI RAVNO

31.01.2019 11:38

Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović i stručni savjetnik za geoinformatiku gosp. Denis Tabučić posjetili su općinu Ravno i održali sastanak sa načelnikom općine gosp. Andrijom Šimunovićem i rukovoditeljem službe za katastar gosp. Draganom Proletom.

Federalna uprava je realizirala i realizira niz projekata u općini Ravno. Završena je komasacija zemljišta na 350 ha (KO Ravno, KO Veličani i KO Čvaljina) i dogovoren je nastavak ovog jako važnog projekta za Općinu Ravno. Usuglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka završeno je u KO Trebimlja, a u tijeku je zadnja faza usuglašavanja za KO Vela Međa i KO Trnčina. Imajući u vidu da su u tijeku razgovori sa predstavnicima Svjetske banke o nastavku projekta „Registracija nekretnina“- RERP iskazana je zainteresiranost za nastavak ovih aktivnosti i u općini Ravno.

Za dio općine (10 KO) u tijeku je završetak procesa izlaganja katastarskih podataka i već se vrše pripreme za KO Zaplanik i KO Donja Površ.

U suradnji sa CILAP projektom i Županijskom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove završena je projektna dokumentacija za Adresni registar te dogovoreno potpisivanje ugovora, te potpisivanje ugovora za izradu Registra cijena nekretnina općine Ravno. Sudionici sastanka su istakli jako kvalitetnu suradnju Federalne uprave i općine Ravno što rezultira dobrom opremljenosti službe za katastar i realizacijom jako važnih projekata od interesa za stanovništvo ove općine.

Natrag