SASTANAK U OPĆINI KLADANJ - FGU

Novosti pregled

SASTANAK U OPĆINI KLADANJ

12.07.2023 12:55

Ravnatelj uprave gosp. Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja gosp. Sead Hadžić su posjetili općinu Kladanj 12.7.2023. godine i održali sastanak sa načelnikom općine gosp. Jusufom Čavkunovićem i uposlenicima službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Na sastanku je potpisan Ugovor o izlaganju podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta na javni uvid za katastarsku općinu Kladanj te Ugovor o uspostavi adresnog registra za područje općine Kladanj.

Općina Kladanj je započela proces izlaganja podataka izmjere još prije rata, a imajući u vidu da su se stvorili i pravni i tehnički uvjeti za nastavak započetih ali i novih izlaganja podataka izmjere, započete su aktivnosti izlaganja u mnogim općinama u Federaciji BiH. Najveću korist od ovoga projekta imati će stanovnici općine Kladanj ali i ukupna društvena zajednica i gospodarski sektor. Izlaganje bi trebalo završiti do kraja 2025. godine a potom bi se krenulo i sa uspostavom nove zemljišne knjige za grad Kladanj.

Projekt uspostave adresnog registra je također od velike važnosti za teritorij općine Kladanj a podrazumijeva nabavu i postavljanje tabli sa kućnim brojevima i nazivima ulica, naselja i naseljenih mjesta a trebao bi biti završen do kraja 2024. godine.

Oba projekta biti će sufinancirana od strane Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i općine Kladanj.

Natrag