SASTANAK U OPĆINI GRUDE - FGU

Novosti pregled

SASTANAK U OPĆINI GRUDE

17.02.2023 14:58

Ravnatelj Federalne uprave gosp. Željko Obradović i pomoćnici gosp. Sead Hadžić i gosp. Goran Brkić posjetili su općinu Grude 17.2.2023. godine i razgovarali sa načelnikom općine gosp. Ljubom Grizeljem i njegovim suradnicima. Tema razgovora je bila realizacija projekata zemljišne administracije u općini Grude.

Harmonizacija podataka u okviru Projekta registracije nekretnina je završena u katastarskoj općini Grude a trenutno se aktivnosti provode u katastarskoj općini Donji Mamići. Izlaganje podataka izmjere i katastarskog klasiranja je najvažnija aktivnost za područje općine Grude a postupak je uspješno završen za katastarsku općinu Tihaljina te je dogovoren nastavak izlaganja za nove tri katastarske općine (Dragičina, Ružići I i Grude II). Završetkom procesa izlaganja podataka izmjere i katastarskog klasiranja stvoriti će se uvjeti za projekt komasacije u područjima katastarskih općina Drinovci II, Gorica I, Gorica II i Sovići II. Adresni registar je uspostavljen i izvršeno označavanje na terenu, a razgovaralo se i o mogućnosti realizacije projekata Katastra komunalnih uređaja i Digitalnog arhiva za područje općine Grude.

Istaknuto je veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i općine Grude u pripremi i realizaciji projekata i aktivnosti sektora zemljišne administracije.

Natrag