SASTANAK U CILJU ANALIZE TRENUTNE REALIZACIJE PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA - FGU

Novosti pregled

SASTANAK U CILJU ANALIZE TRENUTNE REALIZACIJE PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA

20.02.2019 16:12

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 20. veljače 2019. godine održan sastanak u cilju analize trenutne realizacije Projekta registracije nekretnina Federacije Bosne i Hercegovine. Dobri dosadašnji projektni rezultati su temelj za nastavak financiranja projekta od strane Svjetske Banke.

Na sastanku su sudjelovali gospodin Camille Bourguignon-Roger, vođa tima Svjetske Banke i gospodin Antony Lamb, stručnjak za zemljišno pravo, te ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gospodin Željko Obradović, rukovoditelj Jedinice za implementaciju RERP projekta Federacije BiH gospodin Nedžad Pašalić i gospođa Samira Leskovac, konsultant za monitoring i evaluaciju Jedinice za implementaciju projekta.

Predstavljene su implementirane aktivnosti, a gospodin Antony Lamb će sačiniti Završno izvješće o implementaciji projekta (ICR). Na sastanku je bilo govora o dosadašnjoj suradnji između tima Svjetske Banke i entitetskih geodetskih uprava, stečenim iskustvima, te planiranim aktivnostima za narednu fazu projekta. Ustanovljeno je da se kroz redovne misije tima Svjetske Banke ( svaka tri mjeseca) redovno predstavljaju implementirane aktivnosti, te da su svi postavljeni ciljevi i ispunjeni.

Gospodin Lamb je zajedno sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove zaključio da će i nastavak aktivnosti Projekta registracije nekretnina biti jednako uspješan sa dobrim temeljima iz prethodne faze projekta, te da je najvažnije osigurati održivost projekta.

Natrag