Sastanak rukovodstava geodetskih uprava i CILAP projekta u svrhu predstavljanja prijedloga nastavka aktivnosti u razdoblju 2016. – 2019. godine - FGU

Novosti pregled

Sastanak rukovodstava geodetskih uprava i CILAP projekta u svrhu predstavljanja prijedloga nastavka aktivnosti u razdoblju 2016. – 2019. godine

18.05.2015 10:36

U okviru aktivnosti CILAP projekta u Mostaru je 14. 5. 2015. godine održan radni sastanak ravnatelja geodetskih uprava u BiH i tima za upravljanje CILAP projektom na kojem je predstavljen i usuglašen konačan Prijedlog za nastavak aktivnosti CILAP projekta.

Predstavljanje nastavka projekta za razdoblje 2016. – 2019. godine se odnosilo na planirane aktivnosti, očekivane rezultate, indikatore, rizike i cijelokupni proračun.

CILAP projekt je opisan kao projekt koji će podržati geodetske uprave i razvoj zemljišne administracije u BiH tijekom čitavog razdoblja provedbe projekta Registracija nekretnina financiranog kreditom Svjetske banke.

Uslijed ograničenja predviđenih državnom strategijom za razvojnu suradnju između Švedske i BiH u trenutku otpočinjanja CILAP projekta financiranje nije moglo biti osigurano na razdoblje dulje od tri godine, iako je sam projekt opisan i odobren za razdoblje od šest godina. Iz tih razloga tijekom 2015. godine rukovodstva geodetskih uprava i CILAP projekta su izvršila detaljnu analizu postignutih rezultata u dosadašnjem tijeku projekta i usuglasila prijedlog za njegov nastavak.

Prijedlog će biti dostavljen Veleposlanstvu Švedske/Sidi u Sarajevu na konačno odobrenje do kraja svibnja 2015. godine.

Natrag