SASTANAK PREDSTAVNIKA ENTITETSKIH GEODETSKIH UPRAVA U BANJA LUCI - FGU

Novosti pregled

SASTANAK PREDSTAVNIKA ENTITETSKIH GEODETSKIH UPRAVA U BANJA LUCI

01.02.2023 10:56

Sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske je održan 31.1.2023. godine u Banja Luci. Na sastanku su sudjelovali ravnatelj Federalne geodetske uprave gosp. Željko Obradović, pomoćnici ravnatelja gosp. Denis Tabučić i gosp. Sead Hadžić a u ime Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske ravnatelj gosp. Dragan Stanković i pomoćnici gosp. Aleksandar Deurić i gosp. Jasenko Nedinić.

Sastanak je održan s ciljem održavanja suradnje u pripremi i realizaciji projekata od zajedničkog interesa sektora zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini. Jedna od tema je bila nastavak razmjene katastarske i zemljišnoknjižne dokumentacije a do sada je već 80% dokumentacije i razmijenjeno. S obzirom na pojedine poteškoće glede razmjene, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na prijedlog Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Federalnog ministarstva pravde imenovala radnu skupinu za razmjenu dokumentacije.

Također je bilo govora i o vitalnim projektima a posebno o projektu „ Masovne procjene nekretnina“ čiji se početak realizacije očekuje naredne godine, kao i novog donatorskog projekta Vlade Kraljevine Švedske čiji se početak realizacije očekuje vrlo brzo. Navedeni projekt će predstavljati tehničku potporu projektu „Masovne procjene nekretnina“ i potpora izgradnji kapaciteta dvaju Uprava.

Natrag