Sastanak nacionalnih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta u Zagrebu - FGU

Novosti pregled

Sastanak nacionalnih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta u Zagrebu

20.10.2017 08:19

Redoviti tromjesečni sastanak nacionalih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta održan je u Zagrebu od 18. do 19. listopada 2017. godine. Sastanak je organiziran od strane voditelja projekta – švedske geodetske uprave Lantmäteriet i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske, partnera u projektu.

 Na sastanku je razmatran Nacrt trogodišnjeg izvješća o provedbi projekta koji se podnosi Švedskoj agenciji za međunarodnu kooperaciju za ravoj – SIDA. U okviru izvješća razmatran je i proračun IMPULS projekta do završetka projekta (lipanj 2018.).

Također je provedena diskusija o zajedničkim aktivnostima vezanim za akcijske planove i održavanje seminara (na temu kvalitete prostornih podataka) geodetskih agencija Zapadnog Balkana u okviru IMPULS projekta. Ragovaralo se o datumu održavanja 11. regionalne konferencije, koju se planira održati u Budvi u organizaciji REA (Agencija za katastar nekretnina Crne Gore). Regionalna konferencija je ujedno i konferencija u povodu završetka IMPULS projekta.

Jedna od važnijih točaka sastanka, koju je pratila konstruktivna diskusija, bila je planiranje mogućeg novog regionalnog projekta.

 U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na sastancima su sudjelovali ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović i nacionalna koordinatorica IMPULS projekta dr. Slobodanka Ključanin.

Natrag