Sastanak nacionalnih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta - FGU

Novosti pregled

Sastanak nacionalnih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta

12.04.2017 22:24

Redoviti tromjesečni sastanak nacionalnih koordinatora i Upravnog odbora IMPULS projekta održan je 11. i 12. travnja 2017. godine u Zagrebu. Sastanak je organizirao voditelj projekta – švedska geodetska uprava Lantmäteriet, u suradnji s mlađim partnerom u projektu – Državnom geodetskom upravom Republike Hrvatske.

Na sastanku je razmatran Nacrt polugodišnjeg izvješća o provedbi projekta, koji se podnosi Švedskoj agenciji za međunarodnu suradnju i razvoj – SIDA. U okviru izvješća razmatran je i proračun planiran do završetka IMPULS projekta (kraj 2018. godine).

Provedena je i diskusija o zajedničkim aktivnostima u vezi s akcijskim planovima pojedinačnih geodetskih agencija Zapadnog Balkana u okviru IMPULS projekta. Definiran je i datum održavanja X. regionalne konferencije, koja će se održati u Skopju u organizaciji Agencije za katastar nekretnina Makedonije – AREC.

Jedna od važnijih točaka sastanka, praćena konstruktivnom diskusijom, bila je planiranje sljedećeg projekta koji će se nastaviti na osnovi rezultata postignutih u okviru IMPULS projekta.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sastanku su prisustvovali ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović i nacionalna koordinatorica IMPULS projekta doc. dr. Slobodanka Ključanin.

Natrag