Registar cijena nekretnina – predstavljanje aplikacije u Općini Tešanj - FGU

Novosti pregled

Registar cijena nekretnina – predstavljanje aplikacije u Općini Tešanj

20.04.2017 11:25

U prostorijama Općine Tešanj, 19. 4. 2017. godine, održan je sastanak u cilju nastavka uspješne suradnje i realizacije aktivnosti na komponenti 3 projekta CILAP – „Podrška uspostavi registra cijena nekretnina“, koju provodi Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove u suradnji s Poreznom upravom Federacije BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici općinske Službe za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove, članovi Povjerenstva za procjenu vrijednosti nekretnina i predstavnici Porezne uprave Federacije BiH.

Na početku sastanka prisutnima su se obratili gđa Anđa Zimić, ravnateljica CILAP projekta, i gosp. Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj, a obuku u vezi s korištenjem aplikacije „Registar cijena nekretnina“ je vodila gđa Jelena Zelić, koordinatorica komponente ispred Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Prisutni su se upoznali s procesom unosa podataka i koracima koje treba provesti u sklopu ove aktivnosti. U tu svrhu predstavljen je organizacijski i procesni model koji uključuje prikupljanje podataka pomoću zapisnika općinskog povjerenstva i unos u aplikaciju „Registar cijena nekretnina“. Obuku unosa podataka iz zapisnika u aplikaciju zajedno s budućim korisnicima provela je gđa Vedrana Vučić. Na sastanku su dogovorene i sljedeće aktivnosti koje podrazumijevaju pripremnu fazu i početak uspostave „Registra cijena“ u Općini Tešanj.

Natrag