Radni sastanak sa predstavnicima Grada Zenice - FGU

Novosti pregled

Radni sastanak sa predstavnicima Grada Zenice

30.07.2019 11:44

Radni sastanak u cilju formaliziranja suradnje i realizacije aktivnosti na polju uspostave Adresnog registra Grada Zenice, te na temu implementacije većeg broja projekata Federalne uprave u Gradu Zenici održan je 29.7.2019. godine. Na sastanku su sudjelovali gosp. Fuad Kasumović gradonačelnik grada Zenice, sa svojim suradnicima, gosp. Željko Obradović ravnatelj Federalne uprave i gđa Željka Kolobarić, koordinatorica radne skupine za uspostavu Adresnog registra u Federaciji BiH.

Predstavnici Grada upoznati su sa ugovornim obvezama i aktivnostima na projektu uspostave Adresnog registra a istaknute su i prednosti koje će donijeti uspostava Adresnog registra. Krajnji cilj CILAP projekta je uvođenje jedinstvenog sustava za vođenje Adresnog registra, čime bi dobili vođenje adresa na jedinstven, funkcionalan i uređen način, sa prikupljanjem svih podataka u centralnu bazu, kao i aktivan rad na određivanju kućnih brojeva, naselja i ulica.

Nakon prezentacije aktivnosti na projektu uslijedilo je formaliziranje suradnje potpisivanjem Ugovora o zajedničkim obvezama pri uspostavi i održavanju podataka Adresnog registra, te Ugovora o suradnji na području dijeljenja podataka Adresnog registra. Također je istaknut značaj provedbe usuglašavanja podataka katastra i zemljišne knjige u okviru Projekta registracije nekretnina Federacije BiH, te aktivnosti Registra cijena nekretnina u okviru CILAP projekta.

Kao rezultat sastanka su dogovorene smjernice buduće suradnje na kojoj će se intenzivno raditi s obje strane.

Natrag