RADNI SASTANAK S PREDSTAVNICIMA OPĆINE TEŠANJ - FGU

Novosti pregled

RADNI SASTANAK S PREDSTAVNICIMA OPĆINE TEŠANJ

10.11.2017 12:07

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) je 9. 11. 2017. godine održan sastanak s predstavnicima Općine Tešanj na temu distribucije podataka o adresama.

Sastanku su prisustvovali predstavnici FGU-a i ravnatelj gosp. Željko Obradović te načelnik Općine Tešanj gosp. Suad Huskić sa svojim suradnicima.

Na sastanku su razmatrani budući načini unaprjeđenja funkcioniranja sustava adresnog registra, te mogućnosti za formalnu distribuciju podataka svim zainteresiranim stranama, kao i javnu prezentaciju podataka Adresnog registra Općine Tešanj na Geoportalu FGU-a. Ravnatelj FGU-a gosp. Obradović je upoznao načelnika gosp. Huskića i njegove suradnike s važnošću podataka adresnog registra, s naglaskom na distribuciju tih podataka, što će biti temelj za što bolju vezu adresnog registra s navigacijskim sustavima, građanima općine, kao i sa Središnjim izbornim povjerenstvom i Agencijom za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Također, analizirane su i mogućnosti unaprjeđenja postojećeg geoinformacijskog sustava Općine Tešanj, a u smislu javne prezentacije podataka adresnog registra. Kao rezultat sastanka dogovorene su smjernice buduće suradnje, na kojoj će se intenzivno raditi s obje strane.

Natrag