RADIONICA ZA RUKOVODITELJE ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH UREDA U FBiH - FGU

Novosti pregled

RADIONICA ZA RUKOVODITELJE ZEMLJIŠNOKNJIŽNIH UREDA U FBiH

11.12.2017 14:46

U hotelu Mostar u Mostaru je 7. i 8. 12. 2017. godine održana radionica za rukovoditelje zemljišnoknjižnih ureda u Federaciji BiH koji sudjeluju u aktivnostima koje se provode kroz Projekt registracije nekretnina.

Nazočne na radionici su posjetili i uputili nekoliko pozdravnih riječi g. Željko Obradović, ravnatelj FGU, i g. Nedžad Pašalić, rukovoditelj Jedinice za implementaciju Projekta, a radionicu je nastavila voditi gđa. Slađana Lozančić, konsultant za zemljišnoknjižnu administraciju u Jedinici. Na radionici su sudjelovali rukovoditelji zemljišnoknjižnih ureda i zemljišnoknjižni referenti iz općinskih sudova u Tešnju, Gračanici, Širokom Brijegu, Goraždu, Bugojnu, Mostaru, Livnu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Tuzli, Lukavcu, Čapljini, Zenici, Orašju, Zavidovićima, Sarajevu i Ljubuškom.

Tema radionice je razmjena iskustava u rješavanju predmeta zamjene/uspostave zemljišne knjige, koji se provode u sklopu aktivnosti Projekta registracije nekretnina. Tijekom radionice razgovarano je o načinima rješavanja pojedinih specifičnih predmeta uspostave zemljišne knjige, predmetima u kojima je nekretnina po staroj izmjeri upisana kao neki od oblika državne svojine, zatim o do sada izjavljenim žalbama na rješenja o uspostavi zemljišnoknjižnih uložaka, kao i o mnogim drugim pitanjima.

Natrag