Radionica vezana za registar cijena: “Priprema plana aktivnosti za 2017. godinu” - FGU

Novosti pregled

Radionica vezana za registar cijena: “Priprema plana aktivnosti za 2017. godinu”

17.11.2016 12:45

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta u Trebinju je u razdoblju od 14. do 18. 11. 2016. godine održana radionica u okviru komponente 3: Podrška uspostavi registra cijena.

Radionicu su vodili stručnjaci u ovoj oblasti iz Srbije i Švedske gđa Marija Rašković i gosp. Hans Söderblom.

Tijekom radionice radne skupine su stručnjacima predstavile izvršene aktivnosti koje su poduzeli u svrhu realizacije ili pripreme pilot-projekata. Nakon toga se govorilo o zakonskoj regulativi, s posebnim naglaskom na pravilnik, kako bi se članovi radnih skupina upoznali s propisima koje je potrebno osigurati da bi se registar cijena nekretnina mogao koristiti na pravi način.

Drugi dan radionice sudionici su posjetili pilot-ured u područnoj jedinici u Trebinju, a radna skupina iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a je na licu mjesta provela par kupoprodajnih ugovora, nakon čega se diskutiralo o uočenim problemima/specifičnostima.

Cilj radionice je bio da se predstavljanjem primjera iz Srbije, a u vezi s koracima u provedbi, odnosno obuci korisnika registra cijena, te primjera suradnje švedske geodetske uprave i švedske porezne uprave radnim skupinama dadnu smjernice za planiranje daljnjeg rada u 2017. godini, uzimajući u obzir trajanje projekta.

Natrag