Radionica o izradi strateških poslovnih planova (Vlašić, 15. i 16. rujna 2015.) - FGU

Novosti pregled

Radionica o izradi strateških poslovnih planova (Vlašić, 15. i 16. rujna 2015.)

16.09.2015 13:03

U organizaciji CILAP (Capacity Building for Improvement of Land Administration and Procedures in BiH) projekta 15. i 16. rujna 2015. godine, u hotelu Blanka (Vlašić), održana je dvodnevna radionica o izradi strateških poslovnih planova za potrebe entitetskih uprava za geodetske imovinsko-pravne poslove. Radionici su prisustvovali predstavnici entitetskih uprava, na čelu s ravnateljima, predstavnici CILAP projekta i gosti iz Lantmäterieta (švedska geodetska uprava). Na radionicama održanim tijekom 2014. godine, uz pomoć švedskih eksperata, dogovorena je metodologija izrade strateškog poslovnog plana, što je bila osnova za izradu nacrta entitetskih strateških poslovnih planova. Cilj izrade ovih planova je analiza postojećeg ustrojstva, proizvoda i usluga te identificiranje potreba korisnika, dok će se njihovim usvajanjem omogućiti izrada detaljnih planova razvoja. Jedan od temeljnih dokumenta za izradu strateškog poslovnog plana je Nacrt politike i strategije u sektoru zemljišne administracije“, koji je usuglašen od strane dviju entitetskih uprava i predstavlja krovni državni dokument za sektor zemljišne administracije u BiH.

Predstavnici entitetskih uprava su prezentirali nacrte svojih planova, nakon čega se razvila diskusija o ponuđenim materijalima te su dani konkretni prijedlozi koji će koristiti unaprjeđenju ponuđenih nacrta. Također, definirani su sljedeći koraci u konačnoj izradi strateškog poslovnog plana.

Tijekom radionice izvršena je i završna prezentacija Strategije novih referentnih sustava i dokument je službeno uručen entitetskim upravama.

Na kraju radionice istaknuto je zadovoljstvo trenutačnim stanjem pripreme i realizacije krucijalnih projekata u sektoru zemljišne administracije koji rezultiraju podacima koji su od interesa za širu zajednicu.

Natrag