RADIONICA O IZRADI STRATEŠKIH POSLOVNIH PLANOVA – PROJEKT CILAP - FGU

Novosti pregled

RADIONICA O IZRADI STRATEŠKIH POSLOVNIH PLANOVA – PROJEKT CILAP

17.02.2016 11:52

U organizaciji CILAP (Capacity Building for Improvement of Land Administration and Procedures in BiH) projekta 16. i 17. veljače 2016. godine, u hotelu Kardinal (Banja Vrućica), održana je dvodnevna radionica o izradi strateških poslovnih planova za potrebe entitetskih uprava za geodetske imovinskopravne poslove. Radionici su prisustvovali predstavnici entitetskih uprava, na čelu s ravnateljima, predstavnici CILAP projekta, te eksperti iz Lantmäterieta (švedska geodetska uprava).

Na prethodno održanim radionicama, tijekom 2014. i 2015. godine, uz pomoć švedskih eksperata, dogovorena je metodologija izrade strateškog poslovnog plana, što je bio temelj za izradu nacrta entitetskih strateških poslovnih planova. Cilj izrade ovih planova je analiza postojećeg ustroja, proizvoda i usluga te identificiranje potreba korisnika, dok će se njihovim usvajanjem omogućiti izrada detaljnih planova razvoja. Jedan od osnovnih dokumenta za izradu strateškog poslovnog plana je Nacrt politike i strategije u sektoru zemljišne administracije, koji je usuglašen od strane dviju entitetskih uprava i predstavlja krovni državni dokument za sektor zemljišne administracije u BiH.

Predstavnici entitetskih uprava su ovom prilikom prezentirali nacrte svojih planova, nakon čega se diskutiralo o detaljima u ponuđenim materijalima te su dani konkretni prijedlozi koji će koristiti unaprjeđenju ponuđenih nacrta. Također, definirani su i dogovoreni sljedeći koraci u konačnoj izradi strateškog poslovnog plana, i to uz izravnu podršku CILAP projekta.

Radionici je ovom prilikom također prisustvovao i prof. dr. Željko Bačić, koji će dati svoj profesionalni doprinos izradi strateških dokumenata koji su bili predmet ove radionice u okviru CILAP projekta.

Natrag