Projekt Registracije nekretnina – primopredaja geodetske opreme - FGU

Novosti pregled

Projekt Registracije nekretnina – primopredaja geodetske opreme

28.10.2014 12:36

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 27. 10. 2014. godine izvršena primopredaja satelitskih prijemnika i totalnih stanica, koji su nabavljeni u okviru realizacije Projekta registracije nekretnina, koji Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove provodi putem kreditnih sredstava Svjetske banke. Oprema (18 GNSS uređaja i 8 totalnih stanica) je nabavljena putem sufinanciranja s lokalnim jedinicama samouprave i namijenjena je općinskim službama nadležnim za poslove održavanja premjera i katastra nekretnina.
Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović je sve prisutne predstavnike općinskih službi u svom pozdravnom govoru upoznao s trenutačnim aktivnostima i projektima koje Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove realizira, a najviše zanimanja prisutni su pokazali za novi projekt Svjetske banke koji provodi Uprava (Projekt registracije nekretnina), te je vođena kratka i konstruktivna diskusija na temu izrade i usvajanja zakona o izmjeri i registru nekretnina i budućeg uređenja institucija zemljišne administracije u FBiH.
Predstavnici općina koje su obuhvaćene ovom nabavom su istaknuli zahvalnost i potporu budućim projektima ovog tipa. Navedeni satelitski prijemnici su namijenjeni za rad u mreži permanentnih stanica te predstavljaju najmodernije dostignuće tehnologije u ovoj oblasti. Točnost koju instrumenti uz pomoć mrežnih korekcija dostižu je ispod 2 cm. Također, osigurana je i tehnička potpora u razdoblju od dvije godine. Dobavljači opreme „Geokom“ d.o.o. i Geowild d.o.o. će prema potpisanom ugovoru biti dostupni za pružanje dodatne pomoći i održavanje obuka za rad na spomenutom instrumentariju.
Općine obuhvaćene ovom projektnom aktivnošću su:
1. Gradačac
2. Kladanj
3. Tuzla
4. Orašje
5. Odžak
6. Ilidža
7. Vogošća
8. Mostar
9. Bugojno
10. Travnik
11. Fojnica
12. Doboj Jug
13. Visoko
14. Ljubuški
15. Novi Grad
16. Prozor – Rama
17. Fojnica
18. Olovo
19. Srebrenik
20. Kupres
21. Lukavac
22. Sanski Most.

Natrag