PRIPREMNI SASTANAK ZA DEVETU FAZU PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA - FGU

Novosti pregled

PRIPREMNI SASTANAK ZA DEVETU FAZU PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA

22.10.2019 12:03

Pripremni sastanak sa predstavnicima općinskih sudova i općina/gradova, čije su katastarske općine predloženu za fazu IX u realizaciji Projekta registracije nekretnina je održan 21.10.2019. godine u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Na početku sastanka prisutnima su se obratili gosp. Željko Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i gosp. Nedžad Pašalić, pomoćnik ravnatelja i rukovoditelj Jedinice za implementaciju RERP projekta, koji su tom prilikom upoznali prisutne o svim aktivnostima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove vezanim za realizaciju Projekta registracije nekretnina, a nakon toga su gosp. Muris Ajanović, konsultant za katastar u Jedinici i gđa. Slađana Lozančić, konsultantica za zemljišnoknjižnu administraciju u Jedinici, prezentirali prisutnima obveze svih sudionika u realizaciji Projekta i ukazali na neke ključne stavke prilikom realizacije Projekta.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici iz Općinskih sudova u Travniku, Gračanici, Visokom, Kaknju, Zavidovićima, Zenici, Lukavcu, Kalesiji, Goraždu, Mostaru, Čapljini i Velikoj Kladuši, te predstavnici Općina/Gradova Gračanica, Kakanj, Lukavac, Ravno, Čapljina, Kalesija, Busovača, Velika Kladuša, Stolac, Breza, Vareš, Goražde, Foča i Mostar.

Nakon održanog sastanka svim općinskim sudovima i općinama/gradovima koji su predloženi za fazu IX realizacije Projekta registracije nekretnina će biti dostavljeni prijedlozi Sporazuma o zajedničkoj implementaciji aktivnosti na sistematskom ažuriranju podataka o nekretninama između evidencija katastra i zemljišne knjige, a nakon potpisivanja Sporazuma uslijedit će daljnje aktivnosti u svrhu realizacije faze IX u Projektu registracije nekretnina.

Natrag