Priopćenje - Potpisivanje ugovora - FGU

Novosti pregled

Priopćenje - Potpisivanje ugovora

13.02.2013 12:26

U Banjaluci je 12. 2. 2013. godine u prostorijama Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a potpisan ugovor između entitetskih uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Lantmaterieta (Geodetska uprava Kraljevine Švedske).

Potpisanim ugovorom otpočinje realizacija projekta Izgradnja kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini. Projekt će trajati šest godina (2013. – 2019.), a glavni cilj projekta je uspostaviti efikasniji, sigurniji i pouzdaniji sustav zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini.

Predloženi projekt će biti i tehnička potpora projektu Registracija nekretnina u BiH koji će se financirati kreditnim sredstvima Svjetske banke. Dok je projekt Registracija nekretnina u BiH fokusiran na tehničke aspekte, prvenstveno usuglašavanje podataka između zemljišne knjige i katastarske dokumentacije, projekt Izgradnja kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini je orijentiran na institucionalno jačanje, edukaciju i preuzimanje znanja i iskustava.

Suradnja geodetskih uprava dviju zemalja regulirana je postojećom i prihvaćenom strategijom do 2014. godine, a u izradi je i nova strategija za razdoblje 2014. – 2020. godine.

U ime Lantmaterieta ugovor je potpisala direktorica za međunarodne projekte gđa Anđa Zimić, u ime Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS-a ravnatelj gosp. Tihomir Gligorić, a u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove ravnatelj gosp. Željko Obradović.

Natrag