PRIMOPREDAJA GEODETSKE OPREME - FGU

Novosti pregled

PRIMOPREDAJA GEODETSKE OPREME

22.02.2023 13:15

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 22. veljače 2023. godine organizirano preuzimanje geodetske opreme. Predmetna oprema je osigurana iz sredstava Projekta registracije nekretnina- Dodatno financiranje (RERP AF), koji se financira kreditnim sredstvima Međunarodne Banke za obnovu i razvoj - IBRD. Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i jedinice lokalne samouprave su sudjelovale u sufinanciranju nabave geodetske opreme (GNSS).

Uspješno je okončana procedura javne nabave geodetske opreme koja se putem zajedničkog financiranja nabavljena za potrebe općinskih/gradskih službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina te Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a ovlašteni predstavnici jedinica lokalne samouprave (Grad Gračanica, Općina Bugojno, Grad Cazin i Grad Orašje) i Federalne uprave su potpisali certifikate o primopredaji opreme i preuzeli 6 GNSS uređaja.

Osim GNSS opreme u narednom periodu se očekuje isporuka totalnih stanica za šest jedinica lokalne samouprave ( Grad Tuzla, Općina Travnik, Grad Bihać, Grad Posušje, Općina Zavidovići i Općina Lukavac).

Oprema je nabavljena u cilju efikasnijeg i boljeg funkcioniranja službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina jedinica lokalne samouprave i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Natrag