PREZENTACIJA PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA – SARAJEVO - FGU

Novosti pregled

PREZENTACIJA PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA – SARAJEVO

21.12.2016 13:44

U Sarajevu je u razdoblju od 19. do 20. prosinca 2016. godine održana prezentacija Projekta registracije nekretnina (RERP).

Prezentacija projekta je podijeljena u dva dijela. Prvog dana prezentacija je bila namijenjena javnim pravobraniteljima i službenicima iz općinskih službi za geodetske poslove, imovinskopravne poslove, prostorno uređenje i građenje iz svih općina Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, a drugi dan predstavnicima poreznih ureda, banaka, federalnih i kantonalnih ministarstava, notarima i odvjetnicima s područja Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona.

Prezentaciju je otvorio ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović, a gosp. Nedžad Pašalić, rukovoditelj Jedinice za provedbu Projekta registracije nekretnina, je predstavio aktivnosti Projekta, posebno po komponentama. Gosp. Ivan Lesko i gosp. Muris Ajanović, konzultanti za katastar, gđica Slađana Katić, konzultantica za zemljišnu administraciju, gđa Dijana Brkić, rukovoditeljica Zemljišnoknjižnog ureda Općinskog suda u Tešnju, te gosp. Dino Aličić, rukovoditelj Zemljišnoknjižnog ureda Općinskog suda u Zavidovićima, također su se obratili prisutnima, svatko s aspekta svog područja aktivnosti u Projektu.

Cilj prezentacije je približiti aktivnosti Projekta predstavnicima općinskih tijela, poreznih ureda, notarima, odvjetnicima i drugima predstavnicima aktivnosti Projekta, ključna pitanja koja se odnose na njihovo područje djelovanja, u svrhu aktivnijeg sudjelovanja u provedbi Projekta registracije nekretnina.

Natrag