Prezentacija Plana implementacije Registra cijena - FGU

Novosti pregled

Prezentacija Plana implementacije Registra cijena

16.03.2015 08:23

U sklopu komponente 5, odnosno potkomponente koja se odnosi na procjenu vrijednosti nekretnina, 11. ožujka 2015. godine u Mostaru je održana prezentacija u vezi s Planom implementacije Registra cijena.

Ravnateljima, kao i rukovodstvu obje geodetske uprave je od strane radnih skupina komponente 5 iz Republike Srpske i Federacije BiH predstavljeno trenutačno stanje i prednosti Registra cijena, kao i stečena iskustva iz pilot-projekta na osnovi kojih je i izrađen Plan implementacije. Također je naglašen značaj postojanja Registra cijena za društvo, kao i ekonomsku situaciju u državi, te njegova poveznica s katastrom, odnosno evidencijom o nekretninama.

Po završetku prezentacija od strane obje radne skupine, ravnateljica CILAP projekta gđa Anđa Zimić je naglasila da će projekt dalje pružati svoju podršku u provođenju aktivnosti vezanih za implementaciju Registra cijena. Od rukovodstva uprava zatražena je, također, podrška za nastavak istih, te aktivnosti vezanih za cijeli CILAP projekt, na što su ravnatelji obje geodetske uprave odgovorili pozitivno.

Natrag